a PERFUMOLIC n a MUSICIAN

Hello semua! Nama saya Daniel, panggil je Dan .Saya seorang pelajar jurusan Economy di salah sebuah university kat Jepun. My hobby is maen gitar n kumpul PERFUME. so, Bila da duduk Jepun, saya mendapati kat Jepun kalau kat kedai diorang jual perfume mmg murah2 gile ar. So sebagai peminat perfume tegar, mmg best ar shopping perfume kat Jepon ni. Da la ORI, murah pulak tu.

Oleh sbb saya ni suke sharing2, saya rase tak salah saya nak kongsi "kemurahan" perfume kat jepun ni dengan korang sume kat Malaysia. Buat pengetahuan korang, harga perfume yg korang beli kat Malaysia tu mahal sebab tax yang melampau tinggi kat Malaysia. Tapi kat Jepun tax die tak mahal, so sbb tu la boleh dapat murah! =)

Then saya terfikir ar nak buat bisness kecil-kecilan dgn jual perfume ni kat rakan-rakan saya kat Malaysia. Pastu dorang cadang ar saye buat akaun FB/Blogger utk buat bisnes perfume ni secare online. Harap semua rakan2 FB/Blogger saya ni dapat tlg memajukan bisnes yg halal ni n dalam mase yang same kite sharing kegembiraan bersama! oh yeAH!!

p/s:
Lagi satu, sekali lagi nak ditegaskan lagi, perfume yg saya promote ni 100% ori, siap ngan kotak yang berplastik plak tu! Utk pengetahuan korang, jepun xjual barang tiruan. Bukan rejected2 mane, xde kotak ar, tudung longgar dan sebagainye. Anda akan dapat yg sebijik mcm anda selalu beli kat Parkson dan Jusco tu. =)

Thursday, 31 March 2011

"Saya Cintakan Awak"? meh sini.

Bosan gile arini, bangun lambat, member2 semua da kua pegi jalan2. Tinggal Dan sorang2 je kat rumah ni. Tapi best gak sebab bila dah takde kat rumah leh la memekak sorang-sorang sambil memekak dengan gitar kat rumah. Huhu.

Nak ajar korang, ape itu "saya cintakan awak" dalam bahasa jepun. Mungkin ramai yang dah tau tapi saje je nak bagitau jugak!Saya cintakan awak dalam bahasa jepun ialah "Aishiteru" , ataupon kita boleh sebut "Kimi Ga Suki". Mane-mane pon  boleh guna, tapi "Aishiteru" tu lebih kepada "cinta", dan "Kimi Ga Suki" tu plak lebih kepada "suka". Ah suka hati koranglah nak guna yang mane-mane pon. Bukan korang tinggal kat Jepun pon =P.Huhu.

Nah amek ni sebuah lagu dari band Indonesia, Zihfilia yang bertajuk "Aishiteru" . Lagu ni unik gak ar sebab die ade selitkan sikit bahasa jepun dalam lirik die. Sikit je, cenonet je, tapi ok la tuh, sekurang-kurangnya selit-selit jugak. Jangan terselit sampin dalam celahan punggung anda sudah.=P


Daniel PerfumeTalkk - Aishiteru


p/s: kelaparan perut sekarang dan malas masak.

8 comments:

  1. terselit sampin celah punggung??
    ada pengalaman ye??
    hahahah

    ReplyDelete
  2. sudah tentu ada pengalaman. ketika sekolah agama waktu darjah2 dahulu. apabila disuruh ustazah utk berdiri dan membaca, rakan2 di belakang akan gelak perli.=)

    ReplyDelete
  3. sweet sour, mcm masak ikan bawal jgak ar

    ReplyDelete
  4. sdapp la lagu ni..lagi2 sore awk yg bak buluh prindu bagai itu..wah2~ hebadd!!! ^^..awk mesti hensem kan..??wah2~ hahahaa:) *nak try market ni..boleh tak??hehe:)*

    ReplyDelete
  5. @eyka : komfem la hemsem gile. market abes ar.huhu.. =P

    ReplyDelete
  6. aishiteru...
    boleh x ckp mcm 2 kat dan??
    hihihihihihi (^_^)

    ReplyDelete