a PERFUMOLIC n a MUSICIAN

Hello semua! Nama saya Daniel, panggil je Dan .Saya seorang pelajar jurusan Economy di salah sebuah university kat Jepun. My hobby is maen gitar n kumpul PERFUME. so, Bila da duduk Jepun, saya mendapati kat Jepun kalau kat kedai diorang jual perfume mmg murah2 gile ar. So sebagai peminat perfume tegar, mmg best ar shopping perfume kat Jepon ni. Da la ORI, murah pulak tu.

Oleh sbb saya ni suke sharing2, saya rase tak salah saya nak kongsi "kemurahan" perfume kat jepun ni dengan korang sume kat Malaysia. Buat pengetahuan korang, harga perfume yg korang beli kat Malaysia tu mahal sebab tax yang melampau tinggi kat Malaysia. Tapi kat Jepun tax die tak mahal, so sbb tu la boleh dapat murah! =)

Then saya terfikir ar nak buat bisness kecil-kecilan dgn jual perfume ni kat rakan-rakan saya kat Malaysia. Pastu dorang cadang ar saye buat akaun FB/Blogger utk buat bisnes perfume ni secare online. Harap semua rakan2 FB/Blogger saya ni dapat tlg memajukan bisnes yg halal ni n dalam mase yang same kite sharing kegembiraan bersama! oh yeAH!!

p/s:
Lagi satu, sekali lagi nak ditegaskan lagi, perfume yg saya promote ni 100% ori, siap ngan kotak yang berplastik plak tu! Utk pengetahuan korang, jepun xjual barang tiruan. Bukan rejected2 mane, xde kotak ar, tudung longgar dan sebagainye. Anda akan dapat yg sebijik mcm anda selalu beli kat Parkson dan Jusco tu. =)

Saturday, 2 April 2011

Lancome Miracle Homme


Daniel's Review: 
     Kepada peminat-peminat perfume khususnya wanita, mesti korang tau kan satu perfume Lancome yang best iaitu Lancome Miracle yang kaler pink-pink tu? Kalau tak tau , xpe meh Dan nak bagitau sikit. Kalau Lancome Miracle tu untuk kaum perempuan, yang Lancome Miracle Homme ni pulak untuk kaum laki. Amacam, ade baur-baur perkauman tak? Die cume letak perkataan "Homme" je kat belakang perfume tu untuk mengubah jantina perfume tersebut (memandangkan lelaki ni dasar pemalas dan suka duk kat "home" je).
    Elemen bau yang paling penting dalam perfume ini adalah Pimento dan Oakmoss. Amende pun Dan pun tak tau, tapi bila study-study bersama Yang Berbahagia Profesor Google Ahmad semalaman, diyakini perfume ni memang mempunyai bau yang anggun untuk seorang lelaki. Many of  famous perfumes experts rate this perfume with 7.5/10 based on the sillage and longevity. Eh, speaking pulak!
    And Dan rasa kat Malaysia memang rare dan susah nak jumpa perfume ni (tak tau lah kalau kat Pasaraya Bilal Kubang Kerian ada jual pulak). So siapa-siapa yang grab perfume ni memang terkenal lah nanti kat Malaysia. Tak pasal-pasal menang Maharaja Lawak. Apa kaitan der? Tapi apa-apahal pon this perfume memang recommended lah untuk abang-abang yang baru lepas naik pangkat kat office atau yang baru lepas tackle awek Hartamas, maklumlah bau perfume ni memang high class lah. Tapi tak salah kalau anda duduk Jalan Ipoh pun boleh pakai perfume ni, kerana kita semua manusia sama sahaja, pangkat dan darjat bukan ukurannya. =)


Lancome Miracle Homme 75ml

Harga Kedai : RM 190++
Harga PerfumeTalkk : RM 145

Oh no, ku tak mahu hidup dengan kemurahan begini ooHH!

2 comments:

  1. aduh!..inilah yang di tunggu-tunggu.


    tak cukup duit lagi. dah cukup nanti i will add to my busket! :)

    ReplyDelete
  2. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete