a PERFUMOLIC n a MUSICIAN

Hello semua! Nama saya Daniel, panggil je Dan .Saya seorang pelajar jurusan Economy di salah sebuah university kat Jepun. My hobby is maen gitar n kumpul PERFUME. so, Bila da duduk Jepun, saya mendapati kat Jepun kalau kat kedai diorang jual perfume mmg murah2 gile ar. So sebagai peminat perfume tegar, mmg best ar shopping perfume kat Jepon ni. Da la ORI, murah pulak tu.

Oleh sbb saya ni suke sharing2, saya rase tak salah saya nak kongsi "kemurahan" perfume kat jepun ni dengan korang sume kat Malaysia. Buat pengetahuan korang, harga perfume yg korang beli kat Malaysia tu mahal sebab tax yang melampau tinggi kat Malaysia. Tapi kat Jepun tax die tak mahal, so sbb tu la boleh dapat murah! =)

Then saya terfikir ar nak buat bisness kecil-kecilan dgn jual perfume ni kat rakan-rakan saya kat Malaysia. Pastu dorang cadang ar saye buat akaun FB/Blogger utk buat bisnes perfume ni secare online. Harap semua rakan2 FB/Blogger saya ni dapat tlg memajukan bisnes yg halal ni n dalam mase yang same kite sharing kegembiraan bersama! oh yeAH!!

p/s:
Lagi satu, sekali lagi nak ditegaskan lagi, perfume yg saya promote ni 100% ori, siap ngan kotak yang berplastik plak tu! Utk pengetahuan korang, jepun xjual barang tiruan. Bukan rejected2 mane, xde kotak ar, tudung longgar dan sebagainye. Anda akan dapat yg sebijik mcm anda selalu beli kat Parkson dan Jusco tu. =)

Friday, 1 April 2011

Calvin Klein Euphoria Spring Temptation


 Daniel's Review:
     Perfume ni actually adalah versi musim luruh untuk original perfume Calvin Klein Euphoria yang dikeluarkan pada tahun 2009. Bau yang menarik sebab top note die terdiri dari scent daripada Guava, Pear and Water.Konon-konon musim luruh kene pakai perfume yang ala-ala bau macam ni la. Sebab apabila daun-daun luruh berterbangan sekeliling kita, dengan perfume ni pasti akan meningkatkan kadar kewangian kita sewaktu berjalan. Boleh tahan khurafat jugak. Tapi mungkin betul jugak, mungkin diorang da buat kajian. Kita duduk rumah je layan Raja Lawak memang la tak tau ape-ape.Huhu. 
    Tapi kat Mesia walaupon xde musim luruh macam kat negara mat saleh, jangan la tak mau cuba perfume ni. Kat Mesia kan ada macam-macam yang luruh, contohnya durian. Mungkin perfume ini dah di design utk apabila durian luruh, bau wangi akan muncul hebat. Maknanya kena selalu balik kampung la yang mana duk KL tu. Alhamdulillah melawat jugak ibu bapa atuk nenek kat kampung dengan perfume ni. Mungkin inilah hikmah sebenar perfume ni. 

   Ape entah aku merepek ni. Macam main-main je bisnes.Hihi.


Calvin Klein Euphoria Spring Temptation 30ml
Harga Kedai : Tak sure but tgk kat amazon around RM 150++
Harga PerfumeTalkk : RM105

so akak-akak ape tunggu lagi , takkan tunggu musim durian kot!



4 comments:

  1. bau dye sedap tak ? ? i mean . . mencucuk kalbu ke . . hehehe

    ReplyDelete
  2. best gile ar bau die..bg laki bau ni best utk prmpuan yg sopan dan pandai menjahit la.xtau la pompuan camane pulak huhu

    ReplyDelete
  3. kenapa la lambat sangat i kenal u punye blog.
    da abis shopping perfume baru esoknye u hello2 kat blog i..

    haiissshhh... terbang RM tau x.
    kalau tau i beli kat sini je..
    Grrrr...!!

    ReplyDelete
  4. haha.. tu lah sape suruh terburu-buru shopping. kan dah menyesal. tapi takpe next time kan ada =)

    ReplyDelete